Как каузите на Организаторите се превръщат в кампании на платформата Подкрепи.бг

Created on: 7/16/2024
Reading time: 4 minutes
Как каузите на Организаторите се превръщат в кампании на платформата Подкрепи.бг

Любопитни ли сте да разберете как стигат идеите за организиране на кампании до вас? Дали всички предложения се публикуват? През какво минават организаторите, за да стигнат до дарителите? В тази статия ще разгледаме целия процес по създаване и публикуване на кампании на Подкрепи.бг.

Пътят на Кампаниите: От Идея до Публикация

Процесът за кандидатстване за кампании на Подкрепи.бг е създаден с цел подпомагане на каузите на организаторите да достигнат до дарителите по ясен и разбираем начин, подкрепени от документи. Това дава възможност на дарителите да направят своя информиран избор коя кауза да подкрепят.

Условия за Публикуване на Кампания

Има три основни условия, на които трябва да отговаря всяка кампания, за да бъде публикувана:

  1. Законност: Кампанията трябва да бъде в съответствие с действащото законодателство.
  2. Морал: Кампанията трябва да бъде в рамките на общоприетите морални норми.
  3. Безкористност: Кампанията не трябва да генерира печалби за физически и/или юридически лица чрез предоставената обществена подкрепа.

Екипът зад Подкрепи.бг

Ние сме общност от доброволци, които влагат част от личното си време, за да помагат на онези, които се нуждаят от подкрепа. Всеки от нас е тук, за да направи промяна в света около себе си, като това включва всеки дарител да се чувства уверен в дарението си. Избрали сме да не удържаме комисиона от даренията, така че всички събрани средства достигат каузата, за която са предназначени.

Процесът на Кандидатстване

  1. Регистрация и Представяне на Идеята за Кампания: Първата стъпка е получаването на запитване за кампания. Всеки може да се свърже с нас по имейл или чрез контактната форма на сайта. Това може да бъде инициатива за събиране на средства за конкретна нужда или кауза, която организаторите намират за важна. Организатор на кампанията може да бъде всяко физическо и/или юридическо лице. Насърчаваме всички организатори да се запознаят с Общите условия и Често задаваните въпроси.
  2. Преглед и Комуникация: След като получим запитване, доброволците от екип Кампании се запознават със съдържанието и предоставените документи. Понякога е възможно да имаме допълнителни въпроси или да поискаме конкретни документи (становища, експертизи, разчет за разходване на средствата, оферти от доставчици) или организиране на онлайн среща за изясняване на детайлите.
  3. Съгласуване: Доброволците от екип Кампании изпращат предложението за стартиране на кампания и съпътстващата го документация към трима от членовете на Управителния съвет на Подкрепи.бг за съгласуване. При възникнали въпроси се обръщаме отново към организатора и преповтаряме процеса по съгласуване.
  4. Подписване на Договор: Всички отношения с организаторите са регламентирани и писмено съгласувани между страните, за да формализираме намеренията си пред дарителите и да ги спазваме. Споразумението е придружено от декларации за обработка на лични данни и отсъствие на възможност каузата/нуждата да бъде самофинансирана.
  5. Съставяне и Публикуване на Кампания: Организаторите на кампанията са водещи при описването й, тъй като те разказват историята на каузата си най-автентично. Ние сме насреща, готови да помогнем със съставянето, оформянето на текста, обработка на снимки, видеа и документи. След съгласуване на съдържанието и визията на кампанията с организатора, тя се публикува на Подкрепи.бг.

Събиране на Средства и Проследяване на Напредъка

Кампанията е публикувана и започва да събира средства. Доброволците от екип Маркетинг развиват и поддържат каналите на Подкрепи.бг в социалните мрежи, подкрепят организаторите на кампании в усилията им каузата да достигне до възможно най-много дарители и включват кампаниите в прес съобщения към медиите и месечния имейл бюлетин.

Подкрепи.бг осигурява инструменти за проследяване на напредъка на кампанията и комуникация с дарителите в реално време. Всички предоставените документи се публикуват след заличаване на личните данни, за да се гарантира сигурността на организаторите.

Отчитане и Прозрачност

Даренията по кампаниите постъпват по сметка на Подкрепи.бг. Преводите към организаторите се осъществяват с подписите на минимум двама от членовете на Управителния съвет. Когато това е възможно, средствата се разплащат директно по конкретната нужда. Организаторите са длъжни да предоставят документи, удостоверяващи как са разходвани съответните средства. Отчетите по кампании са публично достъпни на страницата на съответната кампания, което е важна част от нашата ангажираност към прозрачността и доверието на нашата общност.

С Поглед Напред

Общността на Подкрепи.бг се движи в посока дигитализация и автоматизация на възможно най-много процеси. Колкото повече се подобряваме в това направление, толкова по-пълен достъп ще има всеки до всичко, което правим. Освобождаването на човешки ресурс от повтаряеми задачи би позволило на нас, доброволците, да помагаме на все повече кампании да достигнат дарителите.

Заключение

От стартирането на първата кампания на платформата през август 2022 година натрупахме значителен опит. Сигурни сме, че има още много да учим и да оптимизираме процесите си. Правим всичко това с мисъл за хората, които се нуждаят от подкрепа и дарителите, които им помагат. Благодарим ви, че заедно правим добро!


Искате да се присъедините към нашата общност?

Ето как можете да се присъедините към доброволците в Подкрепи.бг.

Последвайте ни и споделете

Бъдете част от нашата група Подкрепи.бг и приятели.


Благодарим Ви, че заедно правим добро!