С какво се отличава Подкрепи бг като дарителска платформа?

Created on: 10/10/2023
Reading time: 3 minutes
С какво се отличава Подкрепи бг като дарителска платформа?

Ще започнем както започват приказките: Имало едно времe… преди 3 години една мащабна идея, зад която застанали шепа мотивирани хора от ИТ сферата, изправени пред мисията да изградят платформата Подкрепи бг и тя бъде технологично решение за събиране на средства в помощ на нуждаещи се. А в дългосрочен план чрез своята безкомпромисна прозрачност да преобърне представата за дарителството в България! Така започва дигиталната история на дарителската платформа Подкрепи бг.

За своя сравнително кратък живот, Подкрепи бг надскочи границите на платформа за набиране на средства за кампании. Надскочи, защото освен че се утвърди като успешен инструмент за реализирането на благотворителни каузи, Подкрепи бг се превърна във виртуален дом на десетки доброволци от различни точки на България и зад граница, които ежедневно, безкористно и безвъзмездно работят заедно, за да може да продължи платформата да помага.  

1. ДОБРОВОЛЦИТЕ - ПУЛСИРАЩОТО СЪРЦЕ НА ПОДКРЕПИ БГ

Зад платформата стои всекидневния упорит труд на армия от доброволци! Стоят тяхната вяра, надежда и енергия, че заедно могат да променят средата, която ги заобикаля! Удивително е, че уникалността на Подкрепи бг се корени в това, че няколко екипа от специалисти в различни области, без да се познават, без дори всички да са се виждали на живо, не просто работят безвъзмездно, без заплата, всеки ден, неуморно, а с мотивация, в синхрон помежду си, с ясна визия и общи ценности! В момента в нея работят около 50 души, а за трите години от своето съществуване, с опита и уменията си, над 700 доброволци са допринесли за развитието на платформата.

Ако се присъедините на седмичните общи срещи, ще ви направи впечатление, че Подкрепи бг не e просто дигитална платформа, а е пример за успешен социален експеримент, събиращ хората! Всеки новодошъл доброволец в екипа се посреща с „Добре дошъл! Благодарим ти, че се присъедини към нас!“

Изумително е, но е факт! Доброволци от цяла България, дори зад граница, предоставят 100% безвъзмезден труд, защото имат желанието заедно да променят заобикалящата ги среда. Това са добротворци с еднакви ценности, чиято мотивация да творят добрини е движещата сила и пулсиращото сърце на Подкрепи бг. Така платформата превърна доброволците в общност, която стана двигател за случване на добри дела!

2. ДАРИТЕЛИТЕ – ТЕЗИ, БЕЗ КОИТО ПОДКРЕПИ БГ НЕ МОЖЕ

Избирайки си кауза, дарителите стават част от общността на Подкрепи бг. Стават съпричастни със съдбите на организаторите, могат да следят развитието на кампаниите:  им, да се запознаят с техните отчети за изразходвани средства, както и с техните бъдещи планове. Платформата Подкрепи  бг успя да спечели доверието на дарителите и с тяхна помощ успяхме да завършим успешно вече 10 кампании!

3. ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА КАМПАНИИТЕ – СМИСЪЛЪТ НА ПОДКРЕПИ БГ

Организаторите на кампании в Подкрепи бг са тези, заради които платформата съществува. Чрез Подкрепи бг може да се докоснете до историята на талантливи деца, да дадете своя принос за читалищна дейност, да помогнете за възстановяването на православен храм, да подкрепите хора с проблеми в развитието. Всъщност, разгледате ли Подкрепи бг, ще ви направи впечатление разнообразието на вида кампании!

На сайта ще видите кампании в различни направления: лечение, образование, социални, спорт, култура, животни и др.

В Подкрепи бг организаторите споделят своите истории, публикуват новини , отчети от изразходвани средства и актуализации, свързани с прогреса на кампаниите им. Така чрез детайлна информация и прецизност в предоставените документи, те печелят доверието на дарителите.

4. ПАРТНЬОРИТЕ НА ПОДКРЕПИ БГ

Подкрепи бг е платформата на хората и като такава се гордее с доверието на подкрепящи партньори. Тук влизат всички, които безвъзмездно и безкористно подкрепят кампаниите на Подкрепи бг:

  • Експертен съвет – специалисти в различни области, които преглеждат документацията на кампаниите преди те да станат активни на сайта;
  • Обществени личности – тези, които застават с името и репутацията си като гаранти на кампаниите в Подкрепи бг и тези, които публично апелират за подкрепа;
  • Медии – тези, които дават гласност и разпространяват информацията за кампаниите в Подкрепи бг;
  • Компании – редица компании подкрепят платформата чрез предоставяне на безвъзмездни услуги.

Така от дарителска платформа Подкрепи бг се превърна в общност, която събира на едно място хората – тези, които вярват, че могат да бъдат двигател за промяна на съдби.

Подкрепи бг е без комисионни и скрити административни такси, без удръжки и се гордее с прозрачност на финансовите операции. Без ситен текст, без скрити условия, без компромиси! Софтуерната част от проекта се прави с отворен код и всеки може да се включи, да допринесе със своя опит и да разгледа нещата отвътре.

Включи се в общността на Подкрепи бг като:

Защото Подкрепи бг сме всички ние – доброволци, дарители, медии, обществени личности и компании, които искаме да подобрим средата, в която живеем! С малки стъпки, всеки ден!