Защо да станеш доброволец в Подкрепи.бг? 5 безценни ползи

Created on: 6/26/2023
Reading time: 3 minutes
Защо да станеш доброволец в Подкрепи.бг? 5 безценни ползи

Доброволчество? Всеки знае какво е значението му, но замисляли ли сте се какви възможности може да предостави за вашето личностно развитие? Да, чрез доброволчество ще допринесете за развитието на обществото и ще правите средата, в която живеете по - добро място. Но зад думата доброволчество стои много повече смисъл от това, което предполагате! Да си доброволец означава да притежаваш дух, който постоянно да те подтиква да правиш добро!

Въпреки, че когато говорим за доброволчество, в съзнанието ни изниква дефиницията, че това е процес, в който се посвещаваш безкористно на дадена кауза и че даряваш време, усилия и умения безвъзмездно, то носи много неподозирани ползи. В следващите редове ще ви разкажем какви са те.

Защо да се включиш като доброволец в Подкрепи бг? 5 неоспорими безценни ползи

1. Доброволчество в една уникална по рода си общност

Въпреки, че Подкрепи бг е онлайн платформа за набиране на средства за нуждаещи се кампании, тя не е стандартна платформа за дарения! Подкрепи бг е уникална общност, която обединява доброволци от различни професионални сфери, градове, дори държави, с една цел - да помагат заедно, безвъзмездно и отдадено! Всеки от екипа на Подкрепи бг работи в различна сфера и всеки допринася със своите специфични умения, за да се подобри дарителската култура в България и обществото, в което живеем.

2. Доброволчество като вълнуващо пътуване към себе си

Внимание! Безкористните актове на добрина са заразни при нас! Вероятността да се заразиш с мотивация, вдъхновение и креативност е голяма, защото усещането, че заедно правим добро, е неописуемо! Всичко това са все ценни ползи, които ще те развиват като личност. Ще осъзнаеш, че когато помагаш на другите, помагаш и на себе си! Ако искаш да се запознаеш с нови хора, да се докоснеш до нови сфери, различни от рутината на професионалното ти ежедневие, екипът на Подкрепи бг те очаква!

3. Доброволчество като начин да променяш средата

Благотворителност - думата, която има много имена - доброта, човещина, състрадателност, милосърдие и която може да се случи по много различни начини. Това, което седи в основата ѝ  е желанието на човек да подаде ръка, да  изрази съпричастност и подкрепа. Когато избереш да станеш доброволец в Подкрепи бг, ти избираш да участваш в благотворителност, свързана с набиране на средства за различни стойностни кампании: здравни, социални, образователни и др. Всяка една е уникална по рода си и всяка една може да променя съдби! Винаги си искал да помагаш и си обмислял как да се включиш в благотворителност? Подкрепи бг е мястото, където да дариш част от своето време и умения, защото заедно можем и правим добро!

4. Доброволчество като начин да надскачаш себе си като не спираш да се развиваш

Да се посветиш на доброволчество означава да развиваш своите личностни качества и умения, да разшириш кръгозора си - от знания, опит и контакти. Ако се включиш като доброволец в Подкрепи бг ще разбереш колко е вдъхновяващо да работиш, рамо до рамо с хора, които също като теб искат да направят средата, в която живеят по-добра. Ще придобиеш нови умения и опит, които в бъдеще ще ти бъдат полезни:
- Усъвършенстване на умения;
- Работа в екип;
- Управление на времето;
- Планиране на задачи от различно естество;
- Комуникация с различни екипи;
- Справяне с възникнали казуси.

Това е само малка част от безценния опит, който можеш да получиш като доброволец в Подкрепи бг. Ако търсиш начин да допринасяш за обществото и да направиш разлика в средата, очакваме те! А след като се присъединиш към екипа ни ще осъзнаеш, че това, което получаваш е многократно повече от това, което даваш. И така, всеки ден!

5. Доброволчество като лична удовлетвореност

Когато видиш плодовете на своя труд, резултата от събраните средстват по кампаниите, усмивките на хората, които са имали нужда от помощ, едва тогава идва усещането, че си част от нещо наистина велико. Осъзнаваш, че приносът ти е важен и че има смисъл в това, което правиш! Ако искаш да бъдеш полезен в общественополезни и значими каузи, не се колебай, а се свържи с нас!

Нещата, които обединяват доброволците в ПОДКРЕПИ.БГ:

Проактивност

Осъзнатост

Доверие

Креативност

Работа

Емпатия

Прозрачност

И много хъс

Благотворителност

Гордост, от това, което постигаме ЗАЕДНО!

Искаш ли да се присъединиш в отбора ни?  Стани доброволец сега!