Запознайте се с Илко Качаров

Създаден на: 10.08.2021 г.
Време за прочитане: 2 минути
Запознайте се с Илко Качаров

Ти отговаряш за техническата част и си направил много за Проекта - разкажи ни повече за вашата област и какъв напредък имате вече

Включих се в Проекта, за да подпомогна изграждането на основите на Front-end частта, въпреки че имам доста опит и с Back-end технологии. Хубаво е човек да има конкретен фокус, за да постигне максимални резултати.

Опитвам се да се включвам и в други сателитни дискусии, за да се поддържа темпото и да има добра спойка между екипите.

До момента успяхме да съберем сили за изграждането на публичен сайт на Инициативата, помощен сайт и блог. Трудим се в посока реализацията на първите публични кампании и дарения. Разбира се, срещаме много трудности, защото участниците обикновено имат много ограничено свободно време, което е различно за всеки. Опитваме се да направим комуникацията асинхронна, така че всеки новодошъл лесно да вижда кои са текущите задачи и къде има нужда от неговата помощ.


Разкажи ни за теб - като професионалист и като човек

Мога да кажа за себе си, че съм човек с много енергия и общ ентусиазъм. Занимавам се с разработка на уеб приложения от 2006 г. и съм работил в различни направления - от рекламни агенции до глобални мобилни оператори.

През годините съм помагал на различни стартъпи да постигнат бизнес целите си и да се разраснат върху стабилна основа. Имам опит като тийм лийд на екип от 10 човека, в продължение на 5 години.

Работил съм по проекти за подобряването на емоционалната интелигентност на децата, платформи за онлайн видео срещи, за изпращане на маркетинг и трансакционни мейли, платформи свързани със статистика и агрегация на мобилни данни и други.

В момента съм част от дигиталния кооператив Camplight, в който получавам достатъчно свобода, за да мога да отделям от времето и фокуса си на дарителската платформа Подкрепи.бг.


Защо участваш в Подкрепи.бг?

Участвам в Подкрепи.бг, защото имам тази възможност и защото виждам смисъл в реализацията на подобен проект. Всяка помощ, дори най-малката, би донесла многократно увеличена стойност за хората в нужда.

Друга причина да се включа в Проекта е тази, че не искам моите умения да носят облага само на мен и семейството ми, но и на българското общество - в Подкрепи.бг виждам възможност и потенциал за това.


‌Може да откриете Илко и в: Twitter | LinkedIn | Facebook