Запознайте се с Иван Гойчев

Създаден на: 30.07.2021 г.
Време за прочитане: 2 минути
Запознайте се с Иван Гойчев

Ти си активен участник в Организационния екип и правиш много за Подкрепи.бг - разкажи ни повече за вашата област и какъв напредък имате вече

Най-трудното беше откъде да започнем. От всички идеи, летящи от всички страни, да се обединим около обща структура, подход и технологии, с които да поставим основата. Вече можем да кажем, че сме прескочили този етап и имаме обща архитектура с микросървиси и ясна визия за основните модули.

Дотук имаме силни екипи, действащи по Front-end, mодул Кампании и модул Плащания.

От последната седмица "сглобихме" и DevOps екип за конфигуриране на инфраструктурата. Всичко започва да се движи на все по-висока скорост.


Разкажи ни за теб - като професионалист и като човек

Малко за мен: кариерата ми започна от програмист, но сравнително бързо превключих към технически мениджмънт. Участвах в развитието на 2 успешни стартъпа, Amazon AWS и в момента съм CTO на Кобилдър. След всички тези години съм осъзнал, че техническите проблеми са най-малката грижа - най-важното в една организация е комуникацията между екипите и в Подкрепи.бг отделям най-много усилия да осигурим среда, в която екипите да работят заедно.


Защо участваш в Подкрепи.бг? Как си представяш платформата - при старта, когато набере скорост?

Присъединих се, защото искам да покажем, че в България можем да мислим в мащаб и да направим заедно нещо голямо. Представям си платформата да започне от кампании, в помощ на отделни хора, но да продължава да се развива като една екосистема за подкрепа на цели общности.

Представете си големи, разпределени кампании, от вид построяване на училище, болница или парк. От каква система имаме нужда и как трябва да си помагаме, за да се случи това от начало до успешен край?

Ето там искам да стигнем и заедно да покажем, че е възможно. За да възстановим вярата на обществото и да се качим на следващото ниво.


За какво ви критикуват на този етап?

Че сме планирали системата много сложна. Но ако вникнат какво тя трябва да поддържа, ще разберат, че за да успее, тази система трябва да е скалируема от самото начало. Затова така избираме технологиите и формираме екипите, че не “ако” а “като” се ускорят нещата, да няма спънки в колелата.

Може да откриете Иван и в: LinkedIn | Facebook