Запознайте се с Юлиян Калдерон

Създаден на: 2.08.2021 г.
Време за прочитане: 2 минути
Запознайте се с Юлиян Калдерон

Ти си активен участник в Организационния екип и си направил много за Подкрепи.бг - разкажи ни повече за твоята област и какъв напредък имате вече

Аз водя Product/ Project Management функцията. Нашата задача е да дефинираме цялата функционална рамка на платформата, да я разделим на какъв етап от разработката тя ще бъде реализирана (в началото или на следващ етап), да се разпишат задания към разработчиците и да се следи изпълнението. Най-голямото постижение до този момент е страхотният екип, с който имам честта да работя заедно - Станислав Стойчев и Албена Гелева, които отговарят за модулите Кампании и Плащания на системата.

Работата, която сме отметнали се изразява в над 12 ч. срещи с представители на неправителствени организации, 260 потребителски истории, модел на данните за модул Кампании, изясняване на модела на базата данни по модул Плащания. И фактът, че колегите знаят, че могат на 100% да разчитат на нас, за да измислим най-доброто решение на всеки проблем или ситуация.

Опитът ми от бизнеса ми дава възможност да помагам и в други направления, като обща организация, набиране на доброволци, участия в различни срещи и каквото още е необходимо да се свърши.


Разкажи ни за теб - като професионалист и като човек

Аз съм предприемач по рождение - от 14-годишен съм финансово самостоятелен (исках да си купя маунтен байк, а нямаше възможност). Няколко години съм издавал едно забележително списание за компютърни игри - Gamers’ Workshop и от там имам много незабравими спомени.

От 19 години управлявам в съдружие собствена компания -  БГСервиз. В нея помагаме на фирмите да бъдат по-успешни, чрез дигитализация и ефективно използване на информационните технологии. От 15 години разработваме собствен бизнес софтуер - nZoom. Като негов архитект имам натрупан значителен опит, който, надявам се, ще бъде от полза в организационен и чисто оперативен план.

Свободното ми време е организирано около моето семейство - съпругата ми, двете дъщери и не на последно място - двете ни котки. Обичам да пътувам (през последната година основно виртуално), да слушам музика, да играя тенис на корт (запален, но, за мое съжаление, не особено кадърен). Замених електронни игри с настолни и вкъщи прилича на малък клуб, в който редовно се събираме да играем. Ако питате моите дъщери какъв е моят характер, вероятно ще чуете думите “спокоен” и “заядлив”. Аз бих добавил и “ентусиаст”, за да звучи по-добре  :)


Защо участваш в Подкрепи.бг?

Участвам в Подкрепи.бг, защото вярвам, че е наша задача да направим обществото в България по-добро, а процесът по даряване - по-масов и престижен. Също така усещам в себе си нуждата да се отблагодаря за това, което имам в личен и професионален план. Поел съм дългосрочен ангажимент и защото вярвам, че моите знания и умения ще са от полза за начинанието.


Как си представяш платформата - при старта, когато набере скорост?

Представям си Podkrepi.bg в началото като платформа, която да гарантира прозрачност и да даде сигурност на всеки един дарител, че средствата, които е отделил за добротворчество, отиват в сигурни ръце и се изразходват целесъобразно. И след като платфората заработи и стане ефективна, да можем да даваме възможност и други неправителствени организации да я използват за техни цели.

С развитието на Проекта, вярвам, че ще можем да осъществим и други инициативи - платформа за подпомагане на неправителствените организации за различните задачи (ИТ, маркетингови, оперативни), да направим централен дарителски регистър. Списъкът в главата ми е дълъг, но в момента най-важното е да вървим крачка след крачка. Трябва да се научим да пълзим, преди да започнем да тичаме.


С кои каузи се чувстваш най-силно свързан?

Каузите, които най-много ме докосват са свързани с подпомагане на образованието и здравето на децата и осигуряването на достойни старини на нуждаещите се.


Може да откриете Юлиян и в: LinkedIn | Facebook