Запознайте се с Мартин Ковачев

Създаден на: 2.08.2021 г.
Време за прочитане: 2 минути
Запознайте се с Мартин Ковачев

Ти си активен участник в Back-end, Devops, модул Плащания и полагаш много усилия в работата си по Проекта - разкажи ни повече за вашата област и какъв напредък имате вече

За краткото време, което имахме, успяхме да организираме Проекта на отделни модули и съответно - екипи, които ще участват в разработката - Back-end/ Front-end програмисти, UI/ UIX специалисти и други.

Като цяло - ролята ми е Team Lead на Back-end програмистите, но в допълнение ръководя и Mодул плащания, където се случва интеграцията на възможните начини за плащания по кампании, акаунтинг, прехвърляне и теглене на средства и други.

Задачите не са леки поради естеството на Проекта (open source/ community) и организацията е по-сложна, защото не всеки специалист е наличен винаги и координацията трябва да бъде доста гъвкава.‌‌


Разкажи ни за теб - като професионалист и като човек

Кариерата си започнах през вече далечната 2001 г., когато компютърните технологии тепърва навлизаха и всичко трябваше да измисляме и решаваме самостоятелно и по-голямата част от “обучението” ми е било самообучение с големи дебели книги, бели листове и много, много желание.

От 2007 г. стартирах собствена компания за софтуерни разработки и оттогава имаме опит в разнородни проекти с дългосрочни клиенти, основно от чужбина (Испания, САЩ, Германия и др.). Всичко разработваме самостоятелно с inhouse екип и много рядко наемаме външни лица. Основната ни насоченост е разработване на мобилни приложения и intranet web платформи.

За себе си мога да кажа, че съм обикновен човек, като всички останали, който постига всичко с много труд, усилия и желание! Благодарен съм, че съдбата ме е срещнала през всичките тези години с хора с добри сърца и души, които са ме оформили като характер днес.

Имам две деца (1 г. и 10 г.) и прекрасна съпруга! Старая се, колкото се може повече, да обръщам гръб  на работата за тяхно добро :)‌‌


Защо участваш в Подкрепи.бг?

Винаги съм имал желанието да помагам на други хора и да се включа в кауза за постигане на нещо добро и полезно за всички. Подкрепи.бг ми дава точно това чувство - на удовлетвореност, че отдавам част от себе си несамо за материални облаги!

Отделно се гордея да бъда част от толкова голяма група професионалисти (в пъти повече от мен), от които мога да се уча и споделям мнения и потенциални решения, в помощ на другите!


‌Може да откриете Мартин и в: LinkedIn | Facebook‌