Запознайте се с Радиана Колева

Създаден на: 28.08.2021 г.
Време за прочитане: 3 минути
Запознайте се с Радиана Колева

Ти си активен участник в екип Маркетинг и отделяш много време - разкажи ни повече за вашата област и какъв напредък имате вече

Когато се включих в Проекта, колегите вече бяха поставили много стабилни основи за развитието на маркетинга, освен това бяха разработили и стратегията, която трябва да следваме, за да популяризираме това, което правим и за да привличаме повече доброволци.
Направихме и комуникационна стратегия за всички онлайн канали - така всички показатели в социалните мрежи се повишиха значително и това продължава да популяризира работата ни.
В момента работим над всички видове съдържание и имаме нужда от хора, които да го генерират и разпространяват.


Разкажи ни за теб - като професионалист и като човек

Всичките ми сериозни работи са в сферата на маркетинга - това си беше моето нещо. Това исках да уча, това завърших и това работя - удовлетворена съм.

Работила съм в международни бизнеси и в компании с над 1 000 души персонал, опериращи на 3 континента.
Винаги съм имала по-скоро кординаторска функция, защото виждам по-голямата картина и я структурирам в главата си, а после и на задачи. Разбира се, покривам всички колеги във всички компоненти на дигиталния маркетинг, стремя се да съм в час с всички новости, защото ако си и ден назад в развитието на дигитализацията, е сякаш си 10 години назад. В момента работя за по-малък бизнес, като там отново поставяме основи на нещо голямо (не искам да казвам, за да не го урочасам).

В личен план имам много разнообразни интереси, които са и не са свързани с работата ми.
Обичам да съм сред хора - това ме зарежда.
Много обичам и да пътувам, но напоследък не ми се получава.
Интересувам се от устойчиво развитие, защото смятам, че всичко, което създаваме, не трябва само да запълни дупка и да реши проблема в момента, създавайки 10 други проблема в бъдеще.
Другите ми интереси са свързани с екология, кръгова икономика, невромаркетинг и спорт - много обичам да гледам футбол и моторни спортове.
Занимавала съм се и със спорт - хандбал, волейбол, лека атлетика - това ме научи на много, даде ми повече, отколкото ми взе.


Защо участваш в Подкрепи.бг?

Участвам в Подкрепи.бг, защото вярвам, че ние като общество и работейки заедно, можем да подобрим всичко, което искаме.  Идеята за Платформата се основава на 100 % доброволчество и прозрачност - неща, които са проблем при други подобни продукти. Всички, които са включени в Проекта са хора с идеални цели и това се усеща от първата секунда, в която се докоснеш до тях, вижда се и чрез работата, която вършим.


Как си представяш платформата - при старта, когато набере скорост?

Очаквам в бъдеще това да е основният източник на информация за каузи, които изискват действие (било то дори и не само финансово). Подкрепи.бг ще води промяната, от която така силно имаме нужда като общество.


С кои каузи се чувстваш най-силно свързана?

С всички. Всяка една кауза е вид вътрешна борба, която човекът/ обществото/ групата в нужда води и точно тази борба ние трябва да подкрепим и да му помогнем да излезе победител.


Кога намираш време да работиш по Проекта и как се съчетава с другите ти отговорности?

Работя по различно време. Ето - в неделя сутрин правим интервю. Понякога - късно вечер, друг път - много рано сутрин, а понякога - изобщо нямам време, но после си наваксвам и влизам в час. Когато има по-творчески задачи - когато ти дойде музата, сядаш на компютъра и започваш да твориш.


Какво научи от работата си в Подкрепи.бг?

По-скоро си припомних, че при доброволчеството всички оставяме еготата си настрана и работим за общата кауза и цари мир и разбирателство, защото преследваме една идеална цел.

Научих и за себе си, че трябва да съм по-отворена към идеи и трябва да слушам една идея повечко.


Какви предизвикателства срещна, включвайки се в Проекта?

Времето и дистанцията. На всички ни се иска да бъдем посветени на 100 % в Подкрепи.бг, но не успяваме. Всички отделяме от личното си време, за да вървят нещата напред и нагоре и вярвам, че всеки един от нас в края на деня се чувства удовлетворен от случващото се.

Екипите са пръснати из цялата страна и не само - имаме хора, които са в други държави. Това е огромно предизвикателство за нас, особено когато трябва да се генерират идеи. Онлайн разговорите не ти дават това, което ти дава личният контакт, но се справяме някак си. Вече направихме и по една среща в София и Варна, като смятам, че повторяемостта на тези срещи ще ни даде много нови идеи и ще сплоти екипите.


Искаш ли да кажеш или пожелаеш нещо друго на читателите на това интервю?

По-скоро искам да отправя призив - бъдете добри един с друг и към планетата, правете по едно малко добро, когато имате възможност, защото детайлите са жизненоважни.


Може да откриете Ради и в: LinkedIn | Facebook | Instagram